OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2014. november 24., hétfő 08:41

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye
    Budapest, 2014. november 24., hétfő (OS) - Veszteséget vásárol a kormány Szlovákiában

    Az LMP írásbeli kérdéssel és közérdekű adatigényléssel igyekszik tisztázni a gyanús szlovákiai energiaipari bevásárlás körülményeit. Az LMP szerint a Szlovák Elektromos Művek részvénytöbbségének tervezett megvásárlásával a kormány szembefordul a magyar állam és az adófizetők érdekeivel, az üzlettel egy soha fel nem épülő, pénznyelő atomerőmű is magyar kézbe kerülhet.

Az MVM és a MOL közös ajánlatot tett a Szlovák Elektromos Művek 66 százalékos részvénycsomagjának megvásárlására. A cég a Mohi Atomerőmű épülőfélben lévő két új blokkjának építtetője és a bősi vízmű üzemeltetője. A Mohi Atomerőműről annyit érdemes tudni, hogy a bővítés befejezésének határidejét már négyszer módosították, miközben a költségek az eredetileg tervezett szint két-háromszorosára nőttek.

Az LMP szerint itt nem olyan üzlet készül, amely Magyarország és a magyar adófizetők érdekében állna. Ezért a párt írásbeli kérdést tett fel az illetékes miniszternek, hogy megtudjuk, hogyan kívánja kezelni a kormány a tervezett vásárlásban rejlő hatalmas kockázatokat, és közérdekű adatigényléssel kívánjuk megszerezni a magyar fél által a vásárlásra tett ajánlatot, hogy az állampolgárok is megtudhassák, mire és miért költi a pénzüket külföldön az Orbán-kormány.

Szél Bernadett, az LMP társelnöke
    
    Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.