OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2014. november 27., csütörtök 10:28

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2014. november 27., csütörtök (OS) - LMP: A Fidesz-KDNP ma is bebizonyította, hogy számukra a családosok másodrendű munkavállalók

    Azok után, hogy Lázár János egyértelművé tette, szerinte a köz szolgálata és a gyermeknevelés nem fér össze, a kormánypártok ma reggel leszavazták a család és munka rugalmas összeegyeztetését lehetővé tevő LMP-s javaslatot, amely megvédte volna a kirúgástól a három évesnél fiatalabb gyermeket nevelő nőket. Az LMP elutasítja Lázár Jánosnak a családos munkavállalókat másodrendűnek tekintő hozzáállását, és törvényjavaslatot nyújt be az ügy rendezése érdekében.

A kormánypártok hozzáállása jól illeszkedik abba a lázári gondolkodásba, mely szerint a családos emberek másodrendű munkavállalók, és megtartásuk nem fontos a komoly teljesítményt igénylő munkahelyeken. Abszurd, hogy a miniszter így látja, hiszen a 21. században a rugalmas munkavégzési formák pont azt teszik lehetővé, hogy a társadalom legszélesebb rétegei teljesíteni tudjanak a munkahelyen amellett, hogy gyermekeket vállalnak. Az LMP kitart a nők érdekei és a családok érdekei mellett, ezért törvényjavaslatot nyújtunk be annak érdekében, hogy gátat szabjunk a közszolgák ésszerűtlen munkarendjének. A kormánytisztviselők munkaidejére vonatkozó jelenlegi szabályok szerint legfeljebb napi 12 és heti legfeljebb 48 óra munkaidőt a normál munkarendhez igazítjuk.


    Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.