OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2014. november 27., csütörtök 22:45

A Magyar Patrióták Közössége közleménye
    Budapest, 2014. november 27., csütörtök (OS) - Álláspontunk a Regnum Marianum-emlékhely kérdésében

    A Magyar Patrióták Közösségét örömmel tölti el, hogy a kormány a kommunista diktatúra által 1951-ben gyalázatosan lerombolt Regnum Marianum-templom helyszínén emlékhelyet szándékozik építeni. Egyesületünk ezzel kapcsolatos álláspontját az alábbiak képezik.

1. Kezdeményezzük, hogy a létesítendő emlékhely a föld alatt rejtőző altemplom bevonásával, a Csete-Makovecz-féle koncepciót kiindulási alapnak tekintve valósuljon meg. Az emlékmű legyen méltó a hely rendkívüli történeti és spirituális jelentőségéhez, szakrális mivoltához.

2. A lerombolt templom föld alatt meglévő szentélye képezze az emlékhely integráns, kiemelt részét.

3. Az emlékhelyen jelenjen meg valamilyen formában a templom Alapító okiratának szövege és a megépült templom stilizált domborműve, történelmének hiteles bemutatásával.

4. A Regnum Marianum-emlékhelynek legyen része a Keglevich István atya és mozgalma által állított Regnum Marianum-kereszt, elismerve szakrális és történeti jelentőségét.

5. Az emlékhelyet méltó környezet vegye körül, az emlékmű érvényesülése érdekében közvetlen közelében épületek ne létesüljenek.

6. Az így létrejövő közterületi egység viselje a Regnum Marianum tér nevet, hogy az emlékhely léte a köztudatba ezáltal is bekerülhessen.

7. Az elkészült Regnum Marianum-emlékhelyet mint a magyar történelemben meghatározó jelentőséggel bíró helyszínt a kormány rendeletben nyilvánítsa történelmi emlékhellyé!

Bővebben: www.magyarpatriotak.hu
    Kiadó: Magyar Patrióták Közössége

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.