OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2014. november 28., péntek 00:16

A Magyar Víziközmű Szövetség közleménye (1. rész)
    Budapest, 2014. november 28., péntek (OS) - Az idén a DRV Zrt. adott otthont a víziközmű ágazat Főmérnöki Értekezletének. A víziközmű-szektorban végbemenő integráció, a víziközművek fejlesztése, valamint az új technológiák ismertetése állt a középpontjában az ágazat évente megrendezésre kerülő szakmai fórumán. A Siófokon lezajlott Főmérnöki Értekezletnek a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. volt a házigazdája.

    Winkler Tamás a Magyar Víziközmű Szövetség elnöke megnyitó beszédében kifejtette "A hazai ivóvíz-szolgáltatás jó színvonalú, ugyanakkor látni kell, hogy a fejlesztések indokoltak. Az ágazat legfőbb feladatának továbbra is minőségi, hosszú távon fenntartható ivóvíz-szolgáltatás biztosítását tartja. A szektor műszaki szakembereinek részvételével folyó értekezlet erősíti a kormányzati szereplők és a szolgáltatók közötti párbeszédet."

Az eseményen Dr. Koncz Pál jogi és igazgatási ügyekért felelős helyettes államtitkár köszöntőjében rámutatott, hogy az integrálódó víziközmű-ágazat fejlesztésére a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programban a most induló programozási időszakban a tervek szerint több mint 360 milliárd forint áll majd rendelkezésre. Kiemelt szempont, hogy a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program támogatási lehetőségeit kihasználva olyan víziközmű-fejlesztések valósuljanak meg, melyek hosszú távon gazdaságosan és költséghatékonyan üzemeltethetők.
    Kiadó: Magyar Víziközmű Szövetség

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.