OS Országos Sajtószolgálat
2021. november 29. hétfő
Ismertető


2014. december 17., szerda 01:00

A Változó Világ Mozgalomért Közhasznú Alapítvány közleménye
    Budapest, 2014. december 17., szerda (OS) - A Változó Világ Mozgalom (VVM) mindig és következetesen hirdette a teljes foglalkoztatottság fontosságát, és azt, hogy ezt a parancsoló társadalmi szükségletet ésszerűen meg lehet oldani.

    Különösen drámai és egyben felháborító a fiatalokat, a pályakezdőket sújtó munkanélküliség, amely egyes régiókban extrém méreteket ölt.

  A társadalom képes és köteles lenne ezt minél előbb és radikálisan megszüntetni, éspedig törvényi eszközökkel. Ehhez nem kellene más, mint az egyetemi felvételhez hasonló rendszert kiépíteni, amely révén az adott tanévben végző – és tovább nem tanuló – nappali tagozatos diákok megpályáznák az ország munkáltatói által – kötelezően előírt pályakezdő munkaállásokat. Ezek egy évre szóló szerződésekkel kellene biztosítani, amelyeket a munkáltatók immár szabad belátásuk szerint hosszabbítanák meg.

  Az elmúlt években a kormányzatok hol nyelvvizsgához kötötték az egyetemi oklevél kiállítását, hol önkéntes munka vállalásához az érettségi bizonyítvány kiadását. Mennyivel indokoltabb lenne elvárni a végzős diáktól, hogy a tanulmányainak megfelelő munkahelyen egy évig bizonyítson!

  Nem kétséges, hogy egy ilyen rendszer keményen ütköztetné az oktatási struktúrát és a gyakorlati élet igényeit, és az előbbi alkalmazkodása mindig is éveket igényelne. Ezzel együtt a pályakezdők munkanélküliségének felszámolása óriási lépés lenne a jelenlegi társadalmi állapotok szanálásában.

http://mmc-vvm.blogspot.hu/

    Kiadó: Változó Világ Mozgalomért Közhasznú Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.