OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2014. december 19., péntek 10:20

A Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége közleménye
    Budapest, 2014. december 19., péntek (OS) - Több mint öt millió emberbe rúgtak bele. A Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége bocsánatkérésre szólítja fel a HVG című hetilap szerkesztőségét, mely karácsonyi számának gyűlöletkeltő és gúnyos címlapjával az egész kereszténységet és minden jó szándékú embert megsértett.

    Magyarországon több mint 5,3 millió ember tartozik keresztény felekezethez. Számunkra Jézus születése az egyik legnagyobb ünnep. A jászolábrázolással, melyben az újszülött Jézust egy halom pénzzel szimbolizálják, gúnyt űznek mások hitéből és szembemennek a tolerancia, a mindenkinek kijáró tisztelet legalapvetőbb szabályaival. Azzal, hogy kigúnyolják a születést és az újszülött gyermeket pénzzel ábrázolják, sértik az édesanyákat és a családokat, akik számára a betlehemi jászol a hitet, a születést és a családi szeretetet jelképezi. Meggyőződésünk, hogy miképp a társadalomban védelem illeti meg a gyermeket, segítség a fogyatékossággal élőt és támogatás az időseket, éppen úgy megilleti a tisztelet a hívő embereket is. A HVG karácsonyi számának címlapja sérti a minden vallási közösségnek kijáró tiszteletet. A gusztustalan címlap a keresztény közösség elleni hangulatkeltés, ezért a KCSSZ felszólítja a HVG szerkesztőségét, hogy a lap következő számában kérjen bocsánatot minden Karácsonyt ünneplő honfitársunktól. Dr. Szabó Endre a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének elnöke
    Kiadó: Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.