OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2014. december 19., péntek 15:09

A Magyar Református Szeretetszolgálat Közhasznú Alapítvány közleménye
    Budapest, 2014. december 19., péntek (OS) - Itt a karácsony. Bezárnak az iskolai menzák. Sok családnál az ünnepek azonban sem bőséget, sem ínycsiklandó fogásokat nem hoznak, csak a nélkülözést. A Magyar Református Szeretetszolgálat ezért az idén a legrászorulóbb, éhező gyerekek karácsonyi asztalára is meleg ételt tesz. A téli szünet minden egyes napján, országszerte naponta 200 gyermeknek viszi házhoz a meleg ételt.

    "A kampányunk elsődleges célja az, hogy rávilágítsunk: rengeteg gyermek él felfoghatatlan és elfogadhatatlan szegénységben; számukra egyetlen tál meleg étel is óriási segítséget jelent." – hangsúlyozta Osgyán Dániel, a Magyar Református Szeretetszolgálat ügyvezető igazgatója.
"Ha egy gyerek éhes, az a két szülő számára is borzalmas állapot, hiszen nem tudnak enni adni gyermekeiknek. Ha egy gyereken segítünk, egyszerre három embert lakatunk jól" – nyilatkozta Szinetár Dóra színművész, a kampány arca. A színésznő személyesen is részt vesz ételosztásokon. December 22-én például a házhoz szállításban segít Budapesten.

A Szeretetszolgálat december 20. és január 4. között – az iskolai szünet teljes idejében –, kétszáz éhes gyermeknek biztosítja a napi háromszori étkezést. Az MRSZ főállású szociális munkásai a helyi családsegítőkkel együttműködve választották ki a rászoruló gyerekeket Budapesten, Borsodban, Hajdú-Bihar megyében, Szabolcs-Szatmár-Bereg, és Békés megyében. Minden gyermek délig megkapja az aznapi meleg ebédet és vacsorát, valamint a másnapi reggelit.
    Kiadó: Magyar Református Szeretetszolgálat Közhasznú Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.