OS Országos Sajtószolgálat
2021. november 29. hétfő
Ismertető


2014. december 20., szombat 00:39

A Változó Világ Mozgalomért Közhasznú Alapítvány közleménye
    Budapest, 2014. december 20., szombat (OS) - A Változó Világ Mozgalom (VVM) elfogadhatatlannak tartja, hogy Magyarország, egy súlyosan eladósodott ország parlamentje – nyilvánvaló kormányzati hatásra – hiánnyal tervezett állami költségvetést fogadott el.

    A VVM vallja: egy felelős állam nem engedheti át az adófizetők pénzét hitelezőknek. A világ számára jelenleg az államok nagy többségének tragikus eladósodása az egyik legnagyobb veszély. Sajnos, a jelenlegi kormány adósságcsökkentő politikája elveiben is következetlen (lásd az alkotmányban is szentesített 50%-os adósági engedmény), gyakorlatában viszont hiteltelen, súlyosan aggályos.

 Már az is hiteltelenné teszi, hogy folyamatosan deficites költségvetést javasol a parlamentnek, de azért is, mert népszerűsége érdekében tett számos intézkedése tudatos felelőtlenséggel növeli a költségvetés közép- és hosszú távú terheit (magán nyugdíjpénztárak államosítása, árfolyamgát, babakötvény stb.).

 Hiteltelenné és – ami még súlyosabb – reménytelenné teszi az államadóság lebontásának politikáját a kormányzat önnön nagyzása, ezzel együtt az újgazdagok úrizásának támogatása és védelmezése.

 Sürgősen olyan fékeket kellene beépíteni az állam működésébe, amelyek megakadályoznák – és büntetnék –, ha egy kormány rosszabb költségvetési-vagyoni helyzetben adja át az országot, mint ahogy átvette. És ebben az értékelést nem a kormányzókra, hanem garantáltan független és garantáltan hozzáértő intézményekre kellene bízni.

http://mmc-vvm.blogspot.hu/

    Kiadó: Változó Világ Mozgalomért Közhasznú Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.