OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2014. december 21., vasárnap 00:29

A Krajczáros Alapítvány közleménye (3. rész)
    Budapest, 2014. december 21., vasárnap (OS) - Nemzetközi gyertyagyújtási akcióra invitálták az alapítvány munkatársai a magyar és más népek polgárait. A több éves előzménnyel bíró kezdeményezésnek ez évben a fővédnöke Böjte Csaba, a nemzetközi hírnévnek örvendő ferences rendi szerzetes volt.  A szervezők mintegy 18 ezer főt érintően, kb 120 településről, 19 országból, közte tengeren túlról, kb 1500 fotóval és videóval alátámasztott visszacsatolást kaptak .

    - Decemberben – Im memoriam 1914-1918 in the Visegrad Countries címmel – lett 5 nyelven, 176 oldalon megjelentetve a V4 országok civiljei által a hadisírok gondozása érdekében végzett együttműködést ismertető, színes fotókkal tarkított kiadvány.
- Az ősz óta 3 hónapos, ám a következő esztendőre is átnyúló levéltári intenzív kutató munka esedékes az 1915-18 között Magyarországon a Felvidék háború dúlta, rombadőlt településeinek, házainak újjáépítése érdekében megvalósult országos adománygyűjtő akció korabeli eseményeinek és produktumának felelevenítését célzó információk összegyűjtése érdekében.

Sok vagy kevés ez a teljesítmény egy viszonylag kicsinyke alapítvány önkénteseitől? Bízzuk ennek megítélését az olvasókra. Az alapítvány vezetése már a 2015. évi tervek jóváhagyásával foglalatoskodik. További részletek a http://krajczaros.uw.hu és a https://www.facebook.com/krajczaros.alapitvany továbbá  a   https://www.youtube.com/results?search_query=Krajcz%C3%A1ros+alap%C3% ADtv%C3%A1ny kommunikációs felületeken találhatóak

    Kiadó: Krajczáros Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.