OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2014. december 22., hétfő 09:25

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap közleménye (1. rész)
    Budapest, 2014. december 22., hétfő (OS) - Az MTV Nonprofit Zrt. és az MTVA által Sipos Pál ügyében létrehozott etikai bizottság közleménye

    A Magyar Televízió Nonprofit Zrt., valamint a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap - az MTV volt munkatársával - Sipos Pállal kapcsolatban megjelent hírekre tekintettel 2014 augusztusában etikai bizottságot hozott létre annak érdekében, hogy feltárja, történtek-e a múltban Sipos Pál nevéhez kötődően fiatalkorúak elleni szexuális zaklatások, az elszenvedők által - megtörténtük idején vagy később felismert módon - nem kívánt, az egyenlőtlen helyzettel visszaélő szexuális magatartás az MTV-n belül. A bizottság korábban megfogalmazott egy felhívást, és olyan beszámolókat, nyilatkozatokat várt, amelyek segítenek kideríteni, hogy Sipos Pál elkövetett-e a Trefort Gimnáziumban történtekhez hasonló visszaéléseket. A testület az elmúlt három hónapban több szakértőt is meghallgatott, akik szaktudásukkal és tapasztalataikkal segítették a munkát. Egyebek mellett elmondták, hogy a szégyenérzet hasonló esetekben olyan erős lehet, hogy akár évtizedek után is elkerülő magatartást eredményez. Mindezért a testület fenntartja és megismétli felhívását, és a jelentkezőknek igyekszik a lehető legnagyobb körültekintés és adatvédelem mellett, igény esetén szakértői segítséget is ajánlani.

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.