OS Országos Sajtószolgálat
2021. november 29. hétfő
Ismertető


2014. december 29., hétfő 02:18

A Változó Világ Mozgalomért Közhasznú Alapítvány közleménye
    Budapest, 2014. december 29., hétfő (OS) - A Változó Világ Mozgalom (VVM) újra, és újra figyelmeztet: világunkban nem csökken, ellenkezőleg, növekszik a háborús veszély.

    Az elmúlt évezredek a szűnni nem akaró birodalomépítési kísérletek története. A birodalom természete mindig ugyanaz: mindent leigázni, ami az útjába kerül, vagy azt másképpen pacifikálni. És amikor minden apró vadat felfalt maga körül, a birodalom elkerülhetetlenül szembetalálja magát egy másik birodalommal. Ekkor viszont a pusztítás még iszonyatosabb.

 Ez az iszonyat a 2. világháborúban olyan méreteket öltött, hogy ez egy példa nélküli békemozgalmat hívott életre az ötvenes és a hatvanas években szerte a világon. De a hatalmas és szívós birodalmi erők lassan felőrölték a haladás és a béke erőit. Ma már csak egy kívülről-belülről manipulált, zömében korrupt média kozmetikázza-hamisítja a valóságot, harsogja a birodalmi pacifikációk nagyszerűségét és sikereit. Közben szinte minden nagyobb állam feljogosítva érzi magát, hogy éljen katonai eszközökkel, hol elrettentés, hol leplezetlen nyomásgyakorlás céljával. Politikai és gazdasági érdekükben semmilyen provokációtól, de a nyílt háborútól sem riadnak vissza.

 Halaszthatatlan, kiáltó szükség lenne egy új hiteles békemozgalomra, de a fő cél csak egy világkormány létrehozása lehet. Egy erős és hiteles békemozgalom ezt képes lenne elérni.

 Űzzük el a Földről a háború kultuszát, építsük fel a béke kultuszát! Így elűzhetjük magát a háborút, és felépíthetjük a béke világát.

http://mmc-vvm.blogspot.hu/
    Kiadó: Változó Világ Mozgalomért Közhasznú Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.