OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2014. december 31., szerda 02:49

A Változó Világ Mozgalomért Közhasznú Alapítvány közleménye
    Budapest, 2014. december 31., szerda (OS) - A Változó Világ Mozgalom (VVM) megítélése szerint 2014 különösen nehéz és bonyolult év volt.

    Az ukrajnai konfliktus, az Iszlám Állam felbukkanása és az Ebola-járvány jól érzékeli a világproblémák globális és komplex jellegét. Közben az ellentétek, a konfliktusok, az igazságtalanságok gyorsuló ütemben tovább mélyülnek. A békétlenség tovább nőtt az országok között ugyanúgy, mint az országokon belül is, Amerikától Kínáig, Magyarországon is.

Hiába győzött a rendszerváltás óta másodszor is az éppen regnáló politikai erő, a mélyen megosztott társadalom egyre jobban sodródik világos célok, koncepciók nélkül. A többség bizonytalan. Az idősebb nemzedékek megfosztottak és megalázottak, a fiatalabbak magányosak és megvezetettek.

Súlyos, akár polgárháborús állapotok fenyegetnek, számtalan hazai vagy külföldi forgatókönyv szerint. Sokan harci tervekkel, vagyis a tűzzel játszanak. Most pedig nem harci tervekkel, hanem a társadalom újjászervezésével kellene fordítani sorsunkon. Egy új Magyarország, egy új népi köztársaság megalkotása, megalkotmányozása a feladatunk!

A közérdek és az igazságosság elsősége, a hatalom valóságos megosztása és ellenőrzése, a tudomány és más szférák beemelése a hatalomba, az emberi szellem legnemesebb eszméi révén megnyithatjuk az utat egy szebb jövő felé. Éspedig úgy, hogy a célok elvont ismételgetése helyett egy műhelybe tömörítjük a felelős erők képviselőit, és aprólékos munkával kidolgozzuk egy új jó alkotmány tervezetét.

http://mmc-vvm.blogspot.hu/

    Kiadó: Változó Világ Mozgalomért Közhasznú Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.