OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2015. január 1., csütörtök 12:51

A Devizaadósok Érdekvédelmi Szövetségének közleménye
    Budapest, 2015. január 1., csütörtök (OS) - DEVIZAADÓS ELSZÁMOLÁS ÉS FORINTOSÍTÁS! 2015-ben az ellenérdekűek (MNB iránymutatása szerinti banki elszámolások) leteszik a követelésüket. Mi pedig mellétesszük mit vagyunk hajlandók elismerni abból, majd ha nincs egyezség döntsenek a bírák! Ezt a Devizaadós elszámolás és forintosítás megnevezéssel illetjük, amit szembe állítunk a kormányzati és banki diktátummal.

    Álláspontunk jogi alapja a jogegyenlőség és jogbiztonság követelménye, illetve a diszkrimináció tilalma. Azaz a devizaadós (aki forinthiteles és nem devizahiteles) nem járhat sem jobban, sem rosszabbul mint a forinthiteles. Minden más "megoldás" diszkrimináció. Ebből eredően első lépés a forintalapú elszámolás, melyet ha nem tesznek meg a bankok, mi megteszünk, előbb az ellenérdekűek elé, majd a bíróság elé. Második lépés a jóvátétel, azaz a jogviszony és az ügylet rendezése, a szerződések törvényes forinthitelekké alakítása. Harmadik lépés a kártérítés, mely a károk okozóira hárul, úgymint a rablóhiteles bankokra (a minket ért számított kár a kicsikart úgynevezett devizaalapú befizetések és a referencia forintkölcsön befizetési kötelezettségek közötti különbözet) és a magyar államra. A jóvátételt és a kártérítést megegyezés híján bírósági úton kényszerítjük ki, mégpedig az EU bíróságokon.

A helyes cselekvési sorrend tehát:

1. Elszámolás

2. Jóvátétel

3. Kártalanítás
    Kiadó: Devizaadósok Érdekvédelmi Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.