OS Országos Sajtószolgálat
2020. február 20. csütörtök
Ismertető


2015. január 24., szombat 21:18

Az Arany Liliom Közhasznú Alapítvány közleménye
    Budapest, 2015. január 24., szombat (OS) - A Hiteles Mozgalom is támogatja a Devizaadósok Szövetségének felhívását, hogy sürgősséggel álljon fel parlamenti vizsgálóbizottság. A bizottság feladata kell legyen az úgynevezett "devizahitelezés" történetének magyarországi feltárása, az annak kapcsán keletkező károk meghatározása, a személyi és intézményi felelősök megállapítása.

    Okkal feltételezhető, hogy a magyarországi  devizahitelezés egy nemzetközi csalás része, melyben hazai és nemzetközi bankok vezetői és korrupt állami tisztviselők érintettek. A parlamenti pártok közül a Jobbik és az LMP azok, akikről okkal feltételezhető, hogy nem érintettek ebben a nemzetközi pénzügyi csalásban, állami korrupcióban. Bízunk benne, hogy felhívásunkra kezdeményezni fogják a parlamenti vizsgálóbizottság gyors létrejöttét.

Nem kérdés már az sem, hogy a bankok kölcsöntermékeit senki sem ellenőrizte, hogy "nem volt deviza" a devizahitelek "mögött",  hogy a bankok tisztában voltak 2006 elején is azzal, hogy a forint gyengülni fog. Azzal is minden történéseket figyelő tisztában van, hogy a Kúria döntései önmaguknak ellentmondanak, így az erre alapuló törvények igazságtalanok, az adósok számára kárt okoznak. Elfogadhatatlan, hogy meg akarja a kormány akadályozni a pereinkben fény derüljön az igazságra. A bizottságban ott a helye a civileknek is.

Részletek: http://www.hitelesmozgalom.eoldal.hu/

A felhíváshoz a Hiteles Mozgalom által szervezett devizahiteles szakmai fórumon több civil szervezet is csatlakozott.

2015 - Van miért küzdeni!

    Kiadó: Arany Liliom Közhasznú Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.