OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2015. január 27., kedd 10:17

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2015. január 27., kedd (OS) - A DK gratulál Andor László kitüntetéséhez

    
Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke és európai parlamenti képviselője ma levélben gratulált Andor László, korábbi foglalkoztatásért felelős uniós biztosnak francia Becsületrend lovagi fokozata kitüntetéshez.

A francia állam magas rangú kitüntetését a korábbi uniós biztos munkája elismeréseként kapta Michel Sapin francia pénzügyminisztertől. Sokatmondó, hogy a jelenlegi magyar kormány köszönetre sem méltatta Andor Lászlót a Magyarország és az Európai Unió érdekében végzett kimagasló teljesítményéért.

A DK álláspontja szerint az európai politikusok között aligha akad olyan, aki többet tett volna a válság legsötétebb éveiben a munkanélküliség csökkentéséért, mint Andor László, ötéves uniós biztosi mandátuma alatt. Andor Lászlónak köszönhetjük az Ifjúsági Garancia program kidolgozását, amely hatékonyan járul hozzá a fiatalkori munkanélküliség visszaszorításához, valamint egy jövőbeli uniós munkanélküli segély alapjainak lerakását. Jellemző a Fideszre és a mai magyar állapotokra, hogy először nem a magyar, hanem a francia kormány részesíti a korábbi biztost az egyik legmagasabb fokozatú kitüntetésében.


DK sajtóiroda
    Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.