OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2015. január 27., kedd 10:49

A Miniszterelnökség közleménye (2. rész)
    Budapest, 2015. január 27., kedd (OS) - Független, központi adatgazda jön létre a közműszektorban

    A KAF egyúttal hozzájárul a fogyasztási igények, a rendelkezésre álló energiakészletek és az elosztó-hálózati kihasználtság hatékonyabb összehangolásához. Az új intézménynek köszönhetően csökken a közműszolgáltatásban résztvevők pénzügyi kockázati kitettsége, a hálózatfejlesztések tervezhetősége javul, ami hosszabb távon együtt járhat a nem lakossági ügyfelek által fizetett rendszerhasználati tarifák mérséklődésével.  

A társaságot 100 millió forintos alaptőkével és a 2,9 milliárd forint tőketartalékkal 2015. február 28-ig kell megalapítani. A KAF tulajdonosi jogait a Miniszterelnökséghez tartozó MFB Zrt. gyakorolja, a társaság feletti szakmai felügyeletet a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) látja el. A KAF a földgázpiacon kezdi meg tevékenységét, működési feltételeinek megteremtése maga után vonja a vonatkozó ágazati szabályozás módosítását.
    Kiadó: Miniszterelnökség

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.