OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2015. január 27., kedd 11:05

A Magyar Környezeti Nevelési Egyesület közleménye
    Budapest, 2015. január 27., kedd (OS) - ‘Kezedben a világ’ – szeminárium környezeti nevelőknek a fenntarthatóságért

    A Magyar Környezeti Nevelési Egyesület (MKNE) (www.mkne.hu) képzést szervez lengyel, magyar, cseh és szlovák környezeti nevelők számára a Nemzetközi Visegrádi Alap (www.visegradfund.org) támogatásával. A képzés célja egy, a környezeti nevelési programok tervezését segítő módszer, az ún. “kéz modell" bemutatása és megismertetése. A módszer hasznos lehet a fenntarthatóság oktatásában is.

A  “kéz modell" a EU Comenius programja által támogatott Valós Környezeti Tanulás Hálózat Projekt (www.rwlnetwork.org) egyik “terméke". A hálózat célja feltárni és megosztani az osztálytermen kívül történő tanulás (valós környezeti tanulás) sikeres, a fenntarthatóság érdekében történő cselekedetekhez vezető útjait.

A kétnapos képzés során a gyakorlati módszerek kerülnek majd előtérbe. A résztvevők saját környezeti nevelési programjuk tervét összevethetik a “kéz modell"-lel és szükség szerint módosíthatják is azt. A szervezők a résztvevőktől visszajelzést is várnak a módszer továbbfejlesztése érdekében.

Az MKNE-t a környezeti nevelést magukénak valló tanárok alapították a környezeti tudatosság és felelősség terjesztése céljából 1992-ben. További céljuk volt a környezeti neveléshez szükséges ismeretek és módszerek gyűjtése és terjesztése, a környezeti nevelők munkájának segítése, a közöttük lévő együttműködés bátorítása és szervezése.
    Kiadó: Magyar Környezeti Nevelési Egyesület

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.