OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2015. január 28., szerda 18:31

Az Emmi - Egészségügyért Felelős Államtitkárság közleménye (2. rész)
    Budapest, 2015. január 28., szerda (OS) - .

    Az ösztöndíjak segítségével eddig közel 1700 fiatal szakorvost és szakgyógyszerészt sikerült itthon tartani. A rezidenstámogatási program eddigi három meghirdetése során 1639 szakorvosjelölt és 53 szakgyógyszerész jelölt vállalta, hogy a következő években Magyarországon dolgozik. A fiatal orvosok itthontartása érdekében meghirdetett ösztöndíjpályázatra eddig csaknem 1,9 milliárd forintot fordított a kormány. Ez az összeg a most meghirdetésre kerülő pályázattal együtt 2,8 milliárd forintra emelkedett, amellyel biztosítottá válik, hogy minden olyan pályakezdő szakorvos jelölt támogatásban részesülhessen, aki Magyarországon szeretne dolgozni.
Az ösztöndíjprogram jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy 2012-től kezdve folyamatosan csökken a külföldi munkavállaláshoz hatósági bizonyítványt kérő orvosok száma. Míg az ösztöndíj meghirdetését megelőzően, 2011-ben 1200, addig 2014-ben 948 orvos kérte ki az igazolást. Ez a szám tartalmazza a Magyarországon diplomát szerző, majd hazájukba visszatérő külföldi orvosokat is.

    Kiadó: Emmi - Egészségügyért Felelős Államtitkárság

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.