OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2015. január 29., csütörtök 14:33

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2015. január 29., csütörtök (OS) - Liberálisok: Rogán javaslatára idén tovább emelkedik a letelepedési kötvénnyel foglalkozó offshore cégek haszna

    Rogán Antal volt az egyik előterjesztője másfél hónapja annak a törvénymódosítónak, amely a letelepedési kötvények árát emelte, s ezáltal tovább növelte a már egyébként is busás haszonnal dolgozó offshore cégek hasznát.

A Törvényalkotási Bizottság tavaly decemberi ülésén Rogán Antal, Tuzson Bence és Csizi Péter nyújtotta be azt a módosító javaslatot, amely a 250 ezer eurós letelepedési kötvény árát 300 ezer euróra emelte.  
Ekkor már köztudott volt, hogy a kötvények értékesítését végző társaságok közül kettőt mindössze pár héttel azelőtt jegyeztek be az adóparadicsomnak számító Liechtensteinben, hogy a gazdasági bizottságtól megbízást kaptak a feladatra és a többi hasonló szolgáltatást nyújtó céget is offshore-gyanús helyszíneken jegyezték be. 2013-ban már több tízmilliárd forint tiszta hasznot realizáltak ezek a cégek, melyek bevételét tavaly év végén éppen az a Rogán Antal javasolta emelni, aki többször is kiállt a cégek kiválasztási módja mellett és védelmébe vette a kétes hátterű vállalkozásokat. A legtöbb kötvényt értékesítő cég tavaly már 4 millió euro, azaz 1,2 milliárd forint tiszta hasznot realizált.

    Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.