OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető


2015. január 31., szombat 14:16

Az Állampolgári Bizottság Az Emberi Jogokért közleménye
    Budapest, 2015. január 31., szombat (OS) - Tüntetés a káros pszichiátriai módszerek ellen - SZEGED – Békés demonstráció zajlott január 31-én, szombaton a káros pszichiátriai kezelések ellen a SZTE Kongresszusi Központ előtt, a Magyar Pszichiátriai Társaság vándorgyűlése alkalmából. A demonstrálók arra hívták fel a figyelmet, hogy a pszichiátriai kezelések sokszor komoly károkat okoznak, illetve hogy a pszichiátria és a gyógyszeripar pénzügyi összefonódása miatt a pszichiátriai kezelések nem szolgálják a társadalom mentális egészségét, ugyanakkor mellékhatásaikkal rendszeresen okoznak károkat.

    A rendezvény üzenete szerint ez nem korlátozódik csupán a szereket szedő emberekre, hiszen számos pszichiátriai szerről az utóbbi években kiderült, hogy mellékhatásként erőszakos viselkedést vagy öngyilkossági késztetést okozhatnak, amelynek sokszor ártatlan emberek esnek áldozatul – a combinós gyilkosként elhíresült férfi például tavaly nyáron Budapesten a villamos alá rúgott egy idős nőt, egy nappal azután, hogy kiengedték a pszichiátriáról.
A tüntetést szervező jogvédő alapítvány elnöke, Dobos János elmondta: a pszichiátereknek saját érdekük, hogy függetlenítsék magukat a gyógyszergyárak jól jövedelmező forrásaitól, és a valódi gyógyítás útjára lépjenek.
A rendezvény végén a résztvevők nyílt levelet juttattak el a Pszichiátriai Társaság vezetőségének, amelyben felkérték őket, hogy a pszichiáterek vállaljanak felelősséget tevékenységükért, szakítsanak a gyógyszeripari pénzügyi függéssel és térjenek a valódi gyógyítás útjára.
    Kiadó: Állampolgári Bizottság Az Emberi Jogokért

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.