OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2015. február 1., vasárnap 13:59

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye
    Budapest, 2015. február 1., vasárnap (OS) - Az LMP törvényjavaslatot nyújt be a kertészeteket elsorvasztó vasárnapi zárva tartás ellen.

    Az LMP törvényjavaslatot nyújt be azért, hogy a kertészetek vasárnap is nyitva tarthassanak. Az LMP szerint tévedés volt a Fidesz részéről, hogy ezeket a vállalkozásokat is egy kalap alá vette a kiskereskedelem egészével.
    Az érdemi egyeztetés és előkészítés nélkül kierőszakolt vasárnapi zárva tartás súlyosan veszélyezteti a kertészeti árudákat, szezonális faiskolai árudákat. Bár képviseletükért több szakmai szervezet is kiállt, a kormány ezúttal is figyelmen kívül hagyta a józan érveket, a fideszes többség pedig ismét azelőtt döntött, hogy gondolkozott volna.
    A kertészetek forgalmát eleve befolyásolja a szezonális működés, esetükben nem is érvényes a kormány érvelése a vasárnapi pihenőidőről, hiszen a lerakatok többsége december végétől márciusig amúgy is zárva tart. Termékpalettájából adódóan a legtöbb kertészeti áruda alapterülete meghaladja a törvény által meghatározott 200 négyzetmétert, de teljes tévedés ezen az alapon egy kalap alá venni például az élelmiszert, műszaki cikket, ruhát forgalmazó üzletekkel.
    Az LMP törvényjavaslatot nyújt be, mely mentesítené a kertészeteket a vasárnapi zárva tartás alól, ezzel több száz vállalkozás működése, több ezer munkavállaló megélhetése menthető meg.  

Lengyel Szilvia,
vidékfejlesztési szakszóvivő

Sallai R. Benedek,
országgyűlési képviselő


    Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.