2024. április 24. szerda

2015. február 1., vasárnap 15:32

Az LMP parlamenti frakciója közleménye
    Budapest, 2015. február 1., vasárnap (OS) - Tenni kell a Tisza védelméért! (2. rész) -

Erre emlékezve az Országgyűlés 2000. június 16-án elfogadott határozatában február 1-jét Tisza Élővilágának Emléknapjává nyilvánította.
    Az LMP szerint a cianid katasztrófa 15. évfordulóján át kellene gondolnunk, hogy mindent megteszünk-e a magasabb szintű környezetbiztonságért, a jövőbeni hasonló katasztrófák megelőzéséért. Nemcsak hazánk természeti értékgazdagsága sérülékeny, hanem a gazdálkodás alapját képező természeti erőforrás tartalékunk is, így bűnös felelőtlenség a környezet- és természetvédelmi intézményrendszer elsorvasztása, és a leépített környezetvédelmi szakigazgatással az újabb katasztrófák megelőzése érdekében kifejtett elégtelen kormányzati törekvés.
    A Tisza egyedülálló életközösségek otthona, számos nemzetközi egyezményben vállalt természetvédelmi kötelezettségünk színtere, európai uniós kiemelt közösségi jelentőségű élőhelyek és fajok otthona, amelynek megőrzése nemzeti érdek.

Sallai R. Benedek,
a Fenntartható fejlődés bizottság elnöke