OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 16. kedd
Ismertető


2015. február 1., vasárnap 16:27

A Párbeszéd Magyarországért Párt közleménye (2. rész)
    Budapest, 2015. február 1., vasárnap (OS) -

    Gyurcsány Ferenc önkritikája és pártja egyik vezető politikusának, így a DK politikai közösségének egy részének véleménye nem csak hogy nincsenek összhangban, hanem a DK alelnöke olyan politikai beszédmóddal él a romatársadalom kapcsán, mely nyelvet és politikai álláspontot talán még a Jobbik is kikérné magának. A roma társadalom problémáit csak mélyíti az, aki a szolidáris és megalapozott tényeken alapuló stratégia helyett politikai köpönyegforgató módjára jár el. Ugyanilyen kérdés, hogy Gyurcsány Ferenc végül mit is képvisel a családi pótlék ügyében, el akarja venni a szegény, roma nagycsaládosoktól, vagy sem. Joggal kérdezheti magától bármely antirasszista állampolgár: mi most a DK álláspontja romakérdésben? Ugyanis tényleg nem elég "nem lehet antirasszistának lenni, annak is kell látszani" - ez ma a DK és alelnöke esetében nem teljesül.  

Szabó Tímea, országgyűlési képviselő,
a PM társelnöke

Dr. Erőss Gábor, a PM elnökségi tagja,
önkormányzati képviselő

    Kiadó: Párbeszéd Magyarországért Párt

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.