2024. április 20. szombat

2015. február 1., vasárnap 17:14

A Jobbik parlamenti frakciója közleménye (1. rész)
    Budapest, 2015. február 1., vasárnap (OS) - Nyílt levél Áder János köztársasági elnöknek

Tisztelt Köztársasági Elnök Úr!

Köztudomású, hogy a holokauszt áldozatainak nemzetközi emléknapja alkalmából az Ön kérésére némultak el a magyarországi médiumok hetven másodpercre, hogy ezzel a csenddel, némasággal hívják fel a figyelmet a tragédia szörnyűségére. A kezdeményezés célja az volt, hogy a megszokott, rutinszerű és ezért egyre kevésbé hatásos szónoklatok helyett a társadalom figyelmét alternatív módon hívja fel a felebaráti szeretet fontosságára, az emberi élet mindenek feletti tiszteletére. Arra, hogy az ember – akármilyen vallású, bőrszínű, nemzetiségű – az isteni teremtés koronája.
    Február 2-án hazánkba látogat Angela Merkel német kancellár. Nyilvánvaló, hogy hazánk Németországhoz fűződő viszonya gazdasági, politikai és kulturális értelemben egyaránt létfontosságú. A két nemzet közötti barátság, együttműködés alapfeltétele a magyarság stabil jövőjének. Ismerjünk közös múltunk fekete lapjait, de egyúttal bízunk közös jövőnk fényes távlataiban is. Ebből az apropóból azzal a kéréssel fordulok Elnök Úrhoz, hogy ezen a napon újra kérje fel a magyarországi médiát, hogy hetven másodperc némasággal emlékezzünk meg a második világháború drezdai bombázására is.

Kiadó: Jobbik parlamenti frakciója