OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2015. február 1., vasárnap 17:14

A Jobbik parlamenti frakciója közleménye (1. rész)
    Budapest, 2015. február 1., vasárnap (OS) - Nyílt levél Áder János köztársasági elnöknek

    Tisztelt Köztársasági Elnök Úr!

    Köztudomású, hogy a holokauszt áldozatainak nemzetközi emléknapja alkalmából az Ön kérésére némultak el a magyarországi médiumok hetven másodpercre, hogy ezzel a csenddel, némasággal hívják fel a figyelmet a tragédia szörnyűségére. A kezdeményezés célja az volt, hogy a megszokott, rutinszerű és ezért egyre kevésbé hatásos szónoklatok helyett a társadalom figyelmét alternatív módon hívja fel a felebaráti szeretet fontosságára, az emberi élet mindenek feletti tiszteletére. Arra, hogy az ember – akármilyen vallású, bőrszínű, nemzetiségű – az isteni teremtés koronája.
    Február 2-án hazánkba látogat Angela Merkel német kancellár. Nyilvánvaló, hogy hazánk Németországhoz fűződő viszonya gazdasági, politikai és kulturális értelemben egyaránt létfontosságú. A két nemzet közötti barátság, együttműködés alapfeltétele a magyarság stabil jövőjének. Ismerjünk közös múltunk fekete lapjait, de egyúttal bízunk közös jövőnk fényes távlataiban is. Ebből az apropóból azzal a kéréssel fordulok Elnök Úrhoz, hogy ezen a napon újra kérje fel a magyarországi médiát, hogy hetven másodperc némasággal emlékezzünk meg a második világháború drezdai bombázására is.

    Kiadó: Jobbik parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.