OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető


2015. február 6., péntek 13:21

A Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége - Összefogás a Demokráciáért (MEASZ) közleménye
    Budapest, 2015. február 6., péntek (OS) - A Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége (MEASZ) elítéli a magyar főváros fasizmus alóli fölszabadulása 70. évfordulójához kapcsolódó újnáci rendezvényeket. A MEASZ felszólítja Magyarország Kormányát, határolódjék el ezektől az akcióktól és olyan politikát folytasson, amely nem az egykori náci vesztesek melletti kiállását tükrözi. Erre szimbolikus lehetőséget nyújthat számára a fasizmus fölötti győzelem 70. évfordulójának méltó megünneplése.

    A jövő héten emlékezzünk arra, hogy Budapesten 70 éve véget ért a háború borzalma. Emlékezzünk a holokauszt áldozataira, a polgári áldozatokra, a hős antifasiszta magyar és nem magyar ellenállókra, embermentőkre, az antifasiszta koalíció tagjaira, akik közül sokan életüket adták hazánk békéjéért. Közöttük megkülönböztetetten gondolunk a Vörös Hadsereg fölszabadító hadműveleteire. Elítéljük az egykori bűnös horthysta kormánypolitikát, amely háborúba sodorta országunkat, s miatta közel egy millió magyar halt meg. De elítéljük a mai magyar kormány szélsőjobbra érkező ténykedését is, amely ezen évfordulón a felszabadulás, a béke öröme helyett a Hitler mellett kitartó magyar katonák hősiességét szokta dicsőíteni.

Budapest, 2015. február 6.

A MEASZ elnöksége
    
    Kiadó: Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége - Összefogás a Demokráciáért (MEASZ)

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.