OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2015. február 7., szombat 11:04

A Devizaadósok Érdekvédelmi Szövetsége közleménye
    Budapest, 2015. február 7., szombat (OS) - Parlamenti Vizsgálóbizottságot követelünk az úgynevezett devizahitelezés átvilágítására! A Devizaadósok Szövetsége - és a felhíváshoz csatlakozott civil szervezetek -  felszólítják a parlamenti pártok közül a Jobbik és az LMP elnökeit, Vona Gábor és Shiffer András országgyűlési képviselőket, hogy együttesen és sürgősséggel parlamenti vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezzék az úgynevezett devizaalapú elszámolást tartalmazó kölcsönügyletek engedélyezése, bevezetése, elterjesztése, illetve azok következtében az állampolgárok tömegeit ért károk tárgyában.

    A bizottság feladata, az úgynevezett "devizahitelezés" magyarországi feltárása, az annak kapcsán keletkező károk okainak az állami, és személyi felelősök megállapítása. A devizaalapú elszámolású kölcsönügyletek kapcsán okkal feltételezhető, hogy azok egy nemzetközi csalás részei, melyben egyes bankok és korrupt állami tisztviselők  érintettek. A bizottság munkájába vonják be, a devizaadósok legitim – törvényes – érdekvédelmi egyesületeit, a kompetens fogyasztóvédelmi egyesületeket,  azaz a törvényes civil jogvédőket. A lakosság devizaadósság problémája, eladósítása nem pártpolitikai, hanem nemzeti ügy. Mi alulírott civil érdekvédők az igazságos és mindenki számára elfogadható megoldást, a parlamenti vizsgálóbizottság munkájától várjuk. Devizaadósok Érdekvédelmi Szövetsége, Hiteles mozgalom,  Banki és Végrehajtási Károsultak Fogyasztóvédelmi Egyesület, Pénzügyi Szervezetek Lakossági Felügyelete. Továbbiak: www.devizaados.hu
    Kiadó: Devizaadósok Érdekvédelmi Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.