OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2015. február 13., péntek 11:41

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2015. február 13., péntek (OS) - Nyílt levél Tarlós István részére

    Tisztelt Főpolgármester Úr!

Hetven éve, 1945. február 13-án ért véget Budapest ostroma. A szovjet katonák ezen a napon szabadították fel Budapestet a náci megszállás alól. Az évforduló aktualitást ad annak a kérdésnek, melyik budapesti közterület viselje – ismét – az orosz főváros, Moszkva nevét.
2011-ben figyelmeztettük Önt, hogy a budapestiek által megszokott, a főváros kultúrájába szervesen beépült Moszkva tér elnevezés megváltoztatásával rontja Budapest nemzetközi hírét, Moszkva és Budapest jó kapcsolatát.
Tavaly decemberben, amikor Moszkvában találkozott az orosz főváros első emberével, Ön sokadszorra is ígéretet tett arra, hogy "méltó helyet találnak a Moszkva tér elnevezésnek a magyar fővárosban. Ha nem is a régi helyén, de méltó környezetben."

Tisztelt Főpolgármester Úr!

A fővárosi szocialisták támogatják, hogy ismét legyen Budapesten egy Moszkváról elnevezett reprezentatív közterület. Támogatásunk oka nem a kormány jelenlegi politikai helyezkedése, hanem a főváros múltjának, történelmének tisztelete.
Tartozunk ennyivel annak a 80 ezer szovjet katona emlékének, akik életükkel fizettek azért, hogy a II. világháború egyik legsúlyosabb ostromában megszabadítsák a budapestieket a náci megszállástól, a nyilas rémuralomtól.

    Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.