OS Országos Sajtószolgálat
2023. június 7. szerda
Ismertető


2015. február 18., szerda 01:13

A Kisemmizettek Érdekvédelmi Egyesülete közleménye
    Budapest, 2015. február 18., szerda (OS) - FEBRUÁR 17 - A KISEMMIZETTEK EMLÉKNAPJA

    Budapest, 2015.02.17.
1952. február 17-én lépett hatályba 1952. évi 4. számú törvényerejű rendelet, és ezért e napot, február 17-ét mint a KISEMMIZETTEK EMLÉKNAPJÁT tartjuk számon.
Magyarország teljes történelmét áttekintve, a kommunista államosításokkal, és azon belül is ezzel a "tvr"-el okozták messze a leghatalmasabb károkat, messze a legtöbb áldozatot ez a "tvr" szedte a magyarság soraiból, tehát ilyen pusztítást sem előtte sem utána nem követett el senki.
Csak Budapesten 36 443 ingatlan került a rekvirálási, azaz az elrablási listára, aki meg ellenkezni mert, azt többnyire agyonverték.
Mikor véget ért a szovjet megszállás, és a szerencsétlen nép ébredezni kezdett a borzalmakból, és a félelem is elszállt, a 90-es évek elején másfél milliónál több honfitársunk próbálta visszaszerezni elrabolt vagyonát, de megint elbántak velük, mert az ún. "kárpótlás" azt jelentette, hogy egyedül a kifosztott európai országok közül, itt Magyarországon nem adták vissza az ellopott vagyont -azaz mindenütt máshol visszaadták- hanem helyette csak nevetséges, az elvett vagyon 1-2 ezrelékét érő, ún, "kárpótlási jegyet" vetettek oda az áldozatok millióinak.
( a megemlékezés további része honlapunkon olvasható)
www.kisemmizettek.hu
    Kiadó: Kisemmizettek Érdekvédelmi Egyesülete

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.