OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető


2015. február 22., vasárnap 12:16

A Honvédelmi Minisztérium közleménye
    Budapest, 2015. február 22., vasárnap (OS) - Warlord Rock 2015 - Amerikai-magyar közös gyakorlat

    Légideszant műveletből és éleslövészettel egybekötött harcászati szintű mozzanatokból álló közös gyakorlaton vesznek részt amerikai és magyar katonák – összesen több mint hétszázötvenen - február 22. és március 3. között.
A Warlord Rock 2015 közös gyakorlat célja, hogy a harcoló, harctámogató és harci kiszolgáló erők szövetséges együttműködésben készüljenek fel a légideszant műveletek tervezési, szervezési és vezetési feladataira. Amerikai részről a 173. Légi Mozgékonyságú Dandár, a Magyar Honvédségtől pedig az 5. Bocskai István Lövészdandár 24. Bornemissza Gergely Felderítő Zászlóalja, a 25/88 Könnyű Vegyes, valamint a 34. Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj kijelölt állománya vesz részt a gyakorlaton. A feladatokat négy kiemelt helyszínen, az olaszországi Aviano-i légibázison, a pápai bázisrepülőtéren és a várpalotai gyakorlótéren hajtják végre magyar irányítás alatt.
A NATO vezetési elvek szerinti közös gyakorlat egyik mozzanatát február 26-án Ben Hodges altábornagy, az amerikai haderő európai parancsnokságának parancsnoka (Headquarters, United States Army Europe - USAREUR, Commanding General) és Hende Csaba Magyarország honvédelmi miniszter együtt tekinti meg.

    Kiadó: Honvédelmi Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.