OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2015. február 23., hétfő 17:06

A Messzehangzó Tehetségek Alapítvány közleménye
    Budapest, 2015. február 23., hétfő (OS) - A Messzehangzó Tehetségek Alapítvány 2014 őszén egy új ingyenes évközi programsorozatot indított útjára, az Országjáró Művészeteket, mely   célja, hogy az érintett nagyvárosokban és vonzáskörzetükben, a nagy számú hátrányos helyzetű gyermek számára, kortárs művészek interaktív tolmácsolásában megismertessék a művészetek magyar gyökereit és sokszínűségét. A programba helyi tehetséggondozó szakemberek segítségével választják ki a bekerülő hátrányos helyzetben élő, a művészet valamely területén tehetséges gyermekeket, akik a jelentkezők számának függvényében térítésmentesen vehetnek részt a különböző helyszíneken.

    Az Országjáró Művészetek első két állomása év végén már sikeresen lezajlott. A résztvevők a budapesti Örökmozgó Filmmúzeumban Bíró Ferenc Magyarországon egyedülálló diafilmgyűjteményét ismerhették meg Gulliver története nyomán. Pár héttel később a Kaposvári Egyetem adjunktusa, Eperjes Károly, Kossuth- és Jászai-díjas színművész és hallgatói látták vendégül a programot, amelyben a színművészet, a tánc, a festészet és a művészettörténet is helyet kapott.
Az idei év programjai február 23-án Moliere: Tartuffe c. darabja a budapesti Pince Színházban, majd március 23-án a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben egész napos barangolás az illusztrációk világában. Április 10-én a Ripp-Rónai Emlékmúzeum villa-kertjében szabadtéri festészetre várja vissza a gyerekeket Kaposvár.
Minden hónap második szombatján az Alapítvány Filmklubra hívja a tehetséges gyermekeket és családját.
    Kiadó: Messzehangzó Tehetségek Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.