OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2015. február 25., szerda 00:58

A Kisemmizettek Érdekvédelmi Egyesülete közleménye
    Budapest, 2015. február 25., szerda (OS) - Február 25 - A kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapja

    1947. február 25-én a hazánkban "ideiglenesen állomásozó" szovjet hatóságok elhurcolták Kovács Bélát, a Független Kisgazdapárt főtitkárát és országgyűlési képviselőjét.
Az Országgyűlés az 58/2000. (VI. 16.) OGY határozatában rögzítette ezen emléknapot, azóta emlékezünk ma a kommunizmus áldozataira.
Egyesületünk kívánatosnak tartaná, hogy ha már nem hozták meg azon alapvető igazságtételi törvényeket, melyeket máshol már a jogállamiság alapkövetelményének tekintve már réges-rég meghoztak, akkor legalább azok, akik a kommunista rendszerhez köthetőek, a volt pártitkárok, funkcionáriusok, most ne oktassanak ki minket, ne szónokoljanak itt demokráciából gátlástalanul, hiszen semmi gátlással, semmi felelősségre vonással ezen elmaradt igazságtétel miatt nem kell tartaniuk. Vonuljanak inkább háttérbe ezek a, mostanság leginkább demokrata színekbe öltözött figurák.
Segítőik is inkább nézzenek önmagukba, és tegyék fel maguknak azt a kérdést:
Ha én demokrata vagyok, ahogy hirdetem magamról, akkor miért ölelem keblemre elszámoltatás és igazságtétel helyett az egykori elvtársakat ?
A Független Kisgazdapárt egykori főtitkárára áll az ünnep, emléknap középpontjában. Független Kisgazdapárt azonban ma nincs, mert a hatóságok asszisztálnak e párt mesterséges ellehetetlenítéséhez, a "párt élén" egy volt MSZMP-s káder vezetésével.
Jó lenne ha nem így lenne, mert így valódi megemlékezés, és szembenézés a kommunizmus bűneivel lehetetlen.
    Kiadó: Kisemmizettek Érdekvédelmi Egyesülete

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.