OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2015. február 25., szerda 17:05

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye
    Budapest, 2015. február 25., szerda (OS) - Kerüljön vissza méltó helyére Kovács Béla szobra! -

    Az LMP szerint az 1947-ben a Szovjetunióba hurcolt Kovács Béla emléke megérdemli, hogy szobra ismét eredeti helyére, a Kossuth térre kerüljön. Az egykori Kisgazda politikus emlékművének a lehető legkiemeltebb helyen kell figyelmeztetni arra, hogy Magyarország soha többet nem válhat egyetlen önkényuralmi berendezkedés áldozatává sem.

Az Országgyűlés 2000-ben elfogadott határozata alapján minden év február 25-én tartják Magyarországon a kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapját. Ez a nap az évfordulója annak, hogy 1947. február 25-én a Kisgazdapárt főtitkárát, Kovács Bélát mentelmi joga ellenére letartóztatták és a Szovjetunióba hurcolták. 2002-ben átadott szobrát azonban tavaly elszállították a Kossuth-térről.

Az LMP szerint a kommunista diktatúra áldozataira úgy emlékezhetünk méltó módon, ha minél inkább láthatóvá tesszük, milyen igazságtalanságot és üldözést kellett elszenvedniük. Kovács Béla szobrának áthelyezését semmilyen érv nem indokolhatja, ezért azt vissza kell állítani eredeti helyére.

Szél Bernadett,
az LMP társelnöke

Keresztes László Lóránt,
az LMP országos elnökségének tagja

    Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.