OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2015. február 26., csütörtök 18:37

Az Emmi Szociális és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárságának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2015. február 26., csütörtök (OS) - Czibere Károly: Lehet jól csinálni a közfoglalkoztatást

    Czibere Károly, az EMMI szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára a Magyar Református Szeretetszolgálat 2015-2016-os évre szóló közfoglalkoztatási programjának tájékoztató napján megnyitó beszédében elmondta, számos jó példa van arra, hogy a helyi viszonyoknak megfelelően az erőforrások átgondolt felhasználásával esélyt teremtettek a közfoglalkoztatottatok számára.
Czibere Károly hangsúlyozta, a szegénység elleni küzdelem legfontosabb eszköze a munkahelyteremtés, a munka a szociális biztonság legfontosabb eleme. A közfoglalkoztatás nem cél, hanem eszköz, éppen ezért az elsődleges munkaerőpiacra való visszajuttatás elősegítésének egyik meghatározó eszköze a közfoglalkoztatott piaci igényeknek megfelelő alap-, illetve szak- és továbbképzése. 2014-ben átlagosan 178 500-an vettek részt közfoglalkoztatásban, 28 000 fő közfoglalkoztatott vesz részt 157 szakma elsajátításában.

    Kiadó: Emmi - Szociális és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.