OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2015. március 3., kedd 17:19

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2015. március 3., kedd (OS) - Csak felelősen lehet dönteni az Iszlám Állam elleni magyar fellépésről - reagálás Rogán Antal közleményére

    Nem kaptunk arra választ a Rogán Antal kezdeményezte ötpárti egyeztetésen, hogy a kormánypártok képviselői egyöntetűen támogatják-e az Iszlám Állam elleni koalícióban való magyar részvételt. Az sem derült ki, hogy milyen felkérésre és milyen nemzetközi kötelezettség alapján vennének részt a magyar katonák a küldetésben.

Álláspontunk szerint az Országgyűlés az egyetlen hely, ahol egy ilyen ügyben egyeztetni lehet, ezért azt javasoltuk, hogy amennyiben a kormánynak végre vannak konkrét javaslatai, akkor azokat az illetékes bizottságokban, vagyis a Nemzetbiztonsági Bizottságban, a Honvédelmi és Rendészeti Bizottságban, valamint a Külügyi Bizottságban vitassuk meg.

Az MSZP-frakció tagjai felelős ellenzékként akkor tudnak dönteni ebben az igen fajsúlyos kérdésben, ha a kormány nem átgondolatlan ötletekkel áll elő, és ha a koalíció pártjai egységes álláspontot képviselnek.


    Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.