OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2015. március 10., kedd 15:07

A Párbeszéd Magyarországért Párt közleménye
    Budapest, 2015. március 10., kedd (OS) - PM: Romokban a kisbetétesek bizalma a Matolcsy vezette pénzügyi felügyeletben!   A Párbeszéd Magyarország (PM) a sorozatos bróker- és bankbotrányok kapcsán a károsultak azonnali megsegítését és a felelősség megállapítását követeli. A további csődök megelőzésért intézkedéscsomagot nyújt be az Országgyűlésnek.

    A PM felszólítja az Orbán-kormányt és az MNB-t, hogy ha a Széchenyi Bank januári csődjekor képesek voltak 14 milliárd Ft-tal kisegíteni a nagybetétes oligarchákat, akkor most a Buda-Cash és a Quaestor botrányában pórul járt civil szervezeteknek, vállalkozásoknak és vidéki önkormányzatoknak is haladéktalanul segítsenek. A PM felszólítja Matolcsy György jegybankelnököt, hogy a segítségnyújtást az adófizetők pénze helyett az MNB-kegyeltek üdültetéséhez vásárolt luxuskastélyokra pazarolt MNB-nyereségéből finanszírozza.

A PM szerint elfogadhatatlan, hogy lesznek olyanok, akik - a mélyszegénységben élőket támogató Igazgyöngy Alapítványhoz hasonlóan - megkapják ugyan a 30 milliós OBA-kártalanítást, de az ezen felüli pénzüket elveszítik, és így drasztikusan ellehetetlenül a működésük.

A PM szerint lassan minden napra jut egy brókerbotrány. A Matolcsy György által átszervezett pénzügyi felügyelet totális csődöt mondott, amiért elszámolással tartozik.

Szabó Zsolt, a PM gazdasági szakpolitikusa, önkormányzati képviselő



    Kiadó: Párbeszéd Magyarországért Párt

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.