OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2015. március 21., szombat 11:10

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara közleménye
    Budapest, 2015. március 21., szombat (OS) - A MAGYAR EGÉSZSÉGÜGYI SZAKDOLGOZÓI KAMARA NYÍLT LEVELE MAGYARORSZÁG KORMÁNYÁHOZ AZ EGÉSZSÉGÜGYÉRT FELELŐS ÁLLAMTITKÁRSÁGHOZ ÉS A MAGYAR TÁRSADALOMHOZ

    A közel százezer egészségügyi ellátást végző, magasan képzett szakdolgozó helyzete egyre aggasztóbb. Megélhetésükért küzdenek, ennek ellenére,nap mint nap a betegágyak mellé állnak. Utánpótlásuk rendkívül kritikus.
Az egészségügyi szakdolgozók számára kidolgozott életpálya modell nélkül - már rövid távon - sem garantálható a biztonságos betegellátás! Hiányoznak a hatékony intézkedések a pályán lévők megtartására, a munkabérek tekintetében egyre nagyobb a leszakadás más ágazatokhoz képest. Az egészségügyi szakdolgozók közel 70%-a él a garantált bérminimum összegéből,ami a minimálbérnél csak 10 %-kal magasabb! Az illetményen felül adható juttatások évek óta eltűntek a rendszerből. Napjainkra az egészségügyi szakdolgozók a középosztály helyett már a leszakadó, "elszegényedő" réteghez tartoznak. A rendkívül nehéz munkakörülmények fizikailag és szellemileg is nehezítik a napi munkavégzést. Elfogadhatatlan, hogy egy ápoló 40 beteget lásson el egyedül, vagy másodmagával, számos esetben nem megfelelő szakképzettséggel a napi munkája során! Hiányoznak a munkánkat és a betegek komfortját biztosító ápolást segítő eszközök! A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara mielőbbi megoldást sürget!

A teljes közlemény a megtalálható a http://www.meszk.hu weboldalon!
    
    Kiadó: Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.