OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2015. március 23., hétfő 07:17

A Nők a Balatonért Egyesület közleménye
    Budapest, 2015. március 23., hétfő (OS) - A Nők a Balatonért Egyesület a hagyományos koszorúzással ünnepelte az idei Víz világnapot. Az ünnepen minden évben családi programokat szervezünk. Idén Balatonfüredtől Siófokon át Keszthelyig 22 településen hajítottuk messze a vízbe a koszorúkat. A gyerekeket játszóházak várták, a felnőtteket kiadványaink, köztük a "A Balaton könyve" immár harmadik kiadása.

    Balatonfüreden egész hetes programsorozatot szerveztünk. A "Nyitott kapuk" keretében felnőtteknek és gyerekeknek szakértők ingyenesen mutatták be DRV víztisztító üzemét, az Esterházy strandot és a Yacht Clubot. a Bodorka vízivilágát.

Készül Magyarország második vízgyűjtő-gazdálkodási terve, a 2016-2021 időszakban megvalósuló vízügyi beruházások alapja. A terv társadalmi vitájában az itt élőknek lehetősége van, hogy javaslataikkal, véleményükkel segítsék a Balaton részvízgyűjtő tervezőinek munkáját. A NABE a társadalmi vita koordinátoraként a Víz világnapját is kihasználta, hogy népszerűsítse a Balaton vízgazdálkodását ismertető hírlevelét, a nabe.balaton@lev-lista.hu-t.

A Balaton most nagyon szép, sok víz van benne a Természet jóvoltából, minősége kiváló, fürdésre alkalmas. Az előző század nagy problémái, az algainvázók, a halpusztulások már mind-mind a múlté, mert a Kis-Balaton újjáélesztése és a szennyvízprobléma - igaz, költséges - megoldása megmentette a tavat. Vigyázzunk rá idén is! -- ez volt a világnap ünnepén fő üzenetünk.

    Kiadó: Nők a Balatonért Egyesület

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.