OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2015. március 23., hétfő 16:36

Az MSZP Országos Központ közleménye
    Budapest, 2015. március 23., hétfő (OS) - Vida Ildikó és a Fidesz is gyáva beleállni a NAV-botrányba

    A Költségvetési bizottság hétfői ülésén két napirendi pont is érintette volna a Vida Ildikó nevével összeforrt NAV-botrányt. Az egyik az adóhatóság elnökének meghallgatása lett volna, ő azonban nem jelent meg, megüzenve: nem kíván élni a lehetőséggel.

Az Országgyűlés adóügyekben illetékes szakbizottsága előtt való megjelenés a NAV elnöke számára nem lehetőség, hanem kötelesség. Jogi kötelezettség ugyan nem terheli Vida Ildikót, ám egy ilyen súlyos állami korrupciós ügyben egy felelős vezető kötelessége számot adni az Országgyűlés előtt!

A másik napirendi pont szerint szocialista kezdeményezésre a bizottság megtárgyalta volna az Állami Számvevőszék NAV-ról kiadott jelentését, amely több pontban is elmarasztalta a Vida Ildikó által vezetett hatóságot.  A számvevőszék képviselői meg is jelentek az ülésen, a bizottság fideszes tagjai azonban mindkét napirendi pont levételét kezdeményezték, és le is szavazták.

Gyávaságból ma is megakadályozták tehát a kormánypárti képviselők a NAV-botrány kivizsgálását. Vida Ildikónak ugyanakkor ezúton is üzenjük: az USA-val ellentétben a Költségvetési bizottságból nincs kitiltva, továbbra is várjuk tehát, hogy beszámoljon mindarról, amit a NAV-botrányról tud!

Burány Sándor,
a Költségvetési bizottság elnöke

    Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.