OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2015. március 26., csütörtök 17:17

A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2015. március 26., csütörtök (OS) -

    Összefogás az ukrán és a magyar gazdák megsegítésére

Támogatja a Külgazdasági és Külügyminisztérium a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetségének azon kezdeményezését, hogy az Ukrajnában élő gazdák segítséget kapjanak a tavaszi mezőgazdasági munkák elvégzéséhez.

A tárca ezért a Magosz, az Agrárkamara és a Katolikus Karitász részvételével, Budai Gyula miniszteri biztos vezetésével ma munkacsoportot alakított, hogy felmérje milyen és mekkora volumenű segítségre van szüksége a keleti szomszédunkban élő gazdálkodóknak.

A Magosz célja, hogy vetőmaggal, műtrágyával és pénzzel segítse a nehéz helyzetbe került gazdákat. Ukrajnában ugyanis a földek majdnem fele áll megmunkálatlanul a Kelet-ukrajnai események okozta gazdasági helyzet miatt. Ha pedig ez így marad - vetőmag és műtrágya nélkül ez a veszély is fennáll -, akkor tovább súlyosbodhat a helyzetet.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium minden diplomáciai segítséget megad ahhoz, hogy a magyar gazdák által összegyűjtött adomány a lehető leggyorsabban eljusson Ukrajnába. A gyűjtést a Magosz koordinálja, és a Katolikus Karitász segít helyi kapcsolatai révén, hogy oda kerüljön a felajánlás, ahol arra a legnagyobb szükség van. A tervek szerint a szállítmány április közepén indulhat Ukrajnába.

A háború sújtotta Ukrajnában élők számára – így Kárpátalja magyar lakosságának is – növekvő nehézséget jelent a mindennapi megélhetés. Az elmúlt hetekben újabb áremelések súlyosbították a helyzetet.
    Kiadó: Külgazdasági és Külügyminisztérium

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.