OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2015. március 26., csütörtök 17:35

A Miniszterelnökség közleménye
    Budapest, 2015. március 26., csütörtök (OS) - A Horvátországi Magyarok Demokratikus Közösségének vezetőivel tárgyalt Potápi Árpád János

    Potápi Árpád János, nemzetpolitikáért felelős államtitkár csütörtökön hivatalában fogadta a Horvátországi Magyarok Demokratikus Közösségének (HMDK) vezetőit, Jakab Sándor elnököt és Jankovics Róbert ügyvezető elnököt. A megbeszélés során áttekintették a horvátországi magyarságot érintő időszerű kérdéseket, különösen az alacsony gyermeklétszám miatt súlyos problémákkal küzdő anyanyelvű oktatási intézmények helyzetét. Az aktuális nemzetpolitikai programokról folytatott konzultáció keretében kitértek a Szakképzés Éve Programmal kapcsolatos horvátországi tervekre, valamint a Kárpát-medencei szórványmagyarság megsegítése érdekében 2015. március 15-én meghirdetett Petőfi Sándor Programra. A felek megvitatták a Magyar-Horvát Kisebbségi Vegyes Bizottság soron következő ülésével kapcsolatos témákat. A nemzetpolitikáért felelős államtitkár megerősítette, hogy a HMDK-val kialakított partneri kapcsolat jegyében a továbbiakban is számítanak a szervezet segítségére az egyszerűsített honosítási eljárás során. A HMDK vezetői a nehéz helyzetbe került kárpátaljai nemzettársaikkal kapcsolatban szolidaritásukat fejezték ki, és beszámoltak arról, hogy a Horvátországi Magyar Ifjak Közösségével együtt gyűjtést szerveztek a kárpátaljai magyar családok részére.
    Kiadó: Miniszterelnökség

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.