OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető


2015. március 26., csütörtök 18:26

A Joint Venture Szövetség közleménye (3. rész)
    Budapest, 2015. március 26., csütörtök (OS) -

    Továbbra is napirenden van hazai oktatási-szakképzési rendszer átalakítása. Varga Mihály hangsúlyozta, a tervezett reform célja olyan duális képzési rendszer megalkotása, ami gyorsan és rugalmasan tud alkalmazkodni az ország gazdasági igényeihez, de természetesen nem olyan módon, hogy az egyes diákok elől elzárja az egyéb pályákon való érvényesülés lehetőségét.
A kockázatokat illetően a nemzetgazdasági miniszter szerint jelenleg az országhatáron kívüli tényezők meghatározók hazánk szempontjából, megemlítve az orosz-ukrán konfliktust. Mint elmondta, Magyarország elemi érdeke, hogy más uniós tagországokkal együttműködve elérje a szankciós politika felülvizsgálatát, mivel az közvetlen és súlyos hatással lehet hazánk energiaellátására, illetve számos jelentős, az érintett országokban komoly érdekeltségekkel rendelkező hazai cég működésére.
A rendezvényen a tárcavezető Magyar Gazdaságért Díjat adott át a Joint Venture Szövetség elnökének, Chris Mattheisennek, a Magyar Telekom Nyrt. vezérigazgatójának. Varga Mihály az amerikai származású, de a magyar nyelvet kiválóan beszélő üzletember érdemeit méltatva elmondta: vállalatvezetőként és a hazai és külföldi vállalatokat tömörítő érdekvédelmi és érdekképviseleti szervezet elnökeként meghatározó szerepet tölt be a magyar gazdasági életben.

    Kiadó: Joint Venture Szövetség

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.