OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2015. március 27., péntek 11:51

A Kisemmizettek Érdekvédelmi Egyesületének közleménye
    Budapest, 2015. március 27., péntek (OS) - A görög kormány üzenete a magyaroknak is szól - A tulajdoni és vagyonjogi követelések nem évülnek el !

    Hetven éves vagyoni követelést kíván érvényesíteni a görög balközép-jobbközép koalíciós kormány. Mint mértékadó nemzetközi elemzők, köztük németek is, erre rámutatnak, a Németországgal szemben támasztott, hozzávetőleg 332 milliárd Euró vagyoni követelés megalapozott.

Aléxisz Cíprasz görög miniszterelnök március elején a görög parlamentben felszólalásában közölte, pontosan ki fogják számolni mekkora károkat, háborús pusztítást okozott országuknak a német megszállás, továbbá vissza nem fizetett hitelek, többek közt.

A görög kormány üzenete, jóllehet a németeknek van címezve, nekünk magyaroknak is szól.

Szól minden honfitársunknak, akiket az államosításokkal, kitelepítésekkel, rekvirálásokkal kisemmiztek, és sajnos ma ők vannak többségben országunkban.
Szól ez az üzenet azon egyéneknek is, akik többnyire tájékozatlanságból olyanokat hangoztatnak, hogy ez a kérdés, mármint a magyarországi igazságtétel, kártalanítás, vagyonvisszaadás, és restitúció úgymond  "elévült" meg "túlhaladott" .

A tulajdoni és vagyonjogi követelések nem évülnek el ! Ezt nem csak a magyar PTK., de a nemzetközi alapdokumentumok is a legelemibb alapelvek között rögzítik.

Egyesületünk további észrevételei e tárgykörben honlapunk aktuális vezércikkében lesz olvasható.
www.kisemmizettek.hu

    Kiadó: Kisemmizettek Érdekvédelmi Egyesülete

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.