OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2015. március 28., szombat 15:42

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2015. március 28., szombat (OS) -

    Gátlástalan földfoglalók - több ezer juh lehet a földpályázatok áldozata
    Közismert, hogy az Orbán-kormány a földtörvény és fölpályázati-rendszer megalkotásakor magára hagyta a magyar vidéket, a gazdák helyett oligarchakezekbe juttatva az állami földbérleteket. Az Index videója is tanúsítja, hogy a gazdálkodással korábban egyáltalán nem foglalkozó kormányközeli családok csak a föld után járó támogatásokért csaptak le a földekre, miközben ezzel becsületes gazdálkodók legelőit vették el.
    Az Orbán-kormány módszeresen teszi tönkre az agrárszektort, amikor a magyar gazdák legelőit elvéve a biztos halálra kárhoztat több ezer magyar juhot. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter idén még könnyedén megtehette, hogy birkákat ölelgetve fényképezkedett, jövőre azonban már komoly erőket kell bevetnie a túlélők felkutatására. A korrupt kormány gátlástalan földfoglalóit ugyanis nem érdekli a földművelés, a gazdálkodás vagy az állattenyésztés, csak és kizárólag a földek után járó támogatások. A több ezer éhezésre ítélt állat és a termékeny magyar legelők között a kormányzati korrupció jelenti a kerítést.
    A Demokratikus Koalíció szerint csak annak lenne szabad földalapú támogatást kapnia, aki valóban használja az elnyert földet, ezt pedig a Földművelésügyi Minisztérimnak kellene szúrópróbaszerűen ellenőriznie. A DK szerint minden elpusztult állat után a vidékellenes politikát folytató Fazekas Sándor a felelős!

Nagy-Huszein Tibor Alelnök
Demokratikus Koalíció

Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.