OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2015. március 29., vasárnap 12:34

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2015. március 29., vasárnap (OS) -

    DK: Tarsolynak diplomata útlevele is volt?

Tegnap kiderült, hogy Tarsoly Csaba, a 150 milliárd forintot elcsaló brókercég fideszes vezére nem csak a felcsúti stadionban rendelkezett névre szóló hellyel, hanem a magyar parlamentbe is szabad bejárása volt. Ismert, hogy a fideszes üzletember Szijjártó Péterrel is jó kapcsolatot ápolt, hiszen a külügyminiszter személyesen nyitotta meg Tarsoly győri beruházásait, együttműködtek a keleti nyitás nevet viselő kudarcsorozatban is, valamint Tarsoly brókercégére bízták a közpénzt a Külügyminisztérium állami cégei.

Szijjártó Péter és a csaló brókercég feje között tehát valódi kebelbarátság alakult ki az elmúlt években, ez pedig rengeteg további kérdést vet fel a fideszes brókerbotrány kapcsán. Ha a fideszes üzletember parlamenti belépővel rendelkezik, ráadásul közeli barátja a külügyminiszter, akkor könnyen lehet, hogy további kormányzati hátszelet is élvezhetett a fideszes piramisjáték bedőlése előtt.

A Demokratikus Koalíció írásbeli kérdéssel fordul Szijjártó Péter külügyminiszterhez, hogy megtudja, volt-e szolgálati vagy diplomata útlevele Tarsoly Csabának. A DK azt is tudni szeretné, hogy ha kapott ilyet a fideszes bróker, azt visszavonták-e már vagy meghagyták nála, mint a külföldre vezető biztos egérút egyetlen lehetőségét.


Varju László
Országgyűlési képviselő
Demokratikus Koalíció
    Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.