OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2015. április 1., szerda 21:53

A Közösség a Társadalmi Igazságosságért Néppárt közleménye
    Budapest, 2015. április 1., szerda (OS) - Jogszabály módosítását kezdeményezi a KTI

    A KTI Néppárt az Állami Számvevőszék vizsgálatát tudomásul veszi. A számvevőszéki jelentés hét egyéni jelöltünknek ÁSZ felé külön is történő, egyéni állami támogatásként felvett elszámolását hiányolta, más esetben hiányosságot nem tárt fel. A jelenlegi szabályozás értelmében az egyéni állami támogatást felvett jelöltek a Magyar Államkincstár és nem a párt felé tartoznak elszámolással. A jelöltektől nem kellett adatokat bekérnünk, illetve arról nyilvántartást vezetnünk! Nincs tehát jogszabályi kötelezettség arra vonatkozóan, hogy akár a párt, akár a Számvevőszék felé kötelesek lennének a jelöltek párhuzamos, vagy külön elszámolással. Ennek ellenére, együttműködési kötelezettségünk szerint mindenkitől, utólag bekértük az adatokat. Ezen túlmenően jogérvényes nyilatkozatot adtunk arról, hogy a fejenkénti ötmillió forintos kampány költségeket nem léptük túl. Tekintettel arra, hogy jogszabályi hiányosságról van szó, ennek feloldására a Számvevőszéknek – kizárólagos, egy jelölőszervezetnek nem biztosított - lehetősége lett volna, a Kincstártól közvetlenül bekérve a vonatkozó adatokat.
Mivel ezt a lehetőséget is időben jeleztük az ÁSZ felé, úgy gondoljuk, ha ez mégis a számunkra mulasztásként felróható, úgy legalább ennyire a számvevőszéki vizsgálat ezen értelmű teljeskörűségét is megkérdőjelezheti. Felhívjuk tehát minderre a tisztelt jogalkotók figyelmét és ilyen értelmű jogszabály-módosítást kezdeményezün
    Kiadó: Közösség a Társadalmi Igazságosságért Néppárt

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.