OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2015. április 8., szerda 11:43

A Felelős Társadalomért Alapítvány közleménye
    Budapest, 2015. április 8., szerda (OS) - 2015 március 31-én sikeresen lezárult az iskolai megfélemlítés elleni pilot.

    A Felelős Társadalomért Közhasznú Alapítvány által 2013 januárjában létrehozott Megfélmelítés Elleni Program (MEP) célja, a megfélemlítés intézményi úton való megelőzése és az eseteinek megszüntetése az iskolában, otthon, a munkahelyen, a kapcsolatokban és a közéletben egyaránt.

Az egy éves pilot célja volt a program szanitizálása és a gyakorlati tapasztalatok / tanultak összegyűjtése, egy átfogó, hatásos és hatékony program országos kiépítéséhez.

A pilot alatt megtartott iskolai előadások és tréningek, illetve a tanári védnökök és a diáknagykövetek részvétele alapvető elemei voltak az iskolai környezet megváltoztatásának. A programhoz kialakított iskolai irányelvek és házirendek bevezetése, valamint a konzisztens tájékoztatás elősegítette a megfélemlítés megelőzését.

A program 2013 januári kialakítása óta kritikus fontosságú, hogy társadalmunk tájékozódhasson a megfélemlítés fizikai, pszichológiai és érzelmi hatásairól, melyek komoly szerepet játszanak a szocializációban és az iskolai eredményekben is. A program alatt egyértelműen fokozódtak a témával kapcsolatos konferenciák és média megjelenések.

A program országos átadását követően, egy bővebb erőforrásokkal rendelkező megoldás az iskolák között is képes lesz koordinálni tanulóik megfélemlítéssel kapcsolatos problémáinak orvoslását.

Bővebb információ elérhető a http://www.megfelemlites.hu/#!pilot/cjm0 oldalon.

    Kiadó: Felelős Társadalomért Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.