OS Országos Sajtószolgálat
2023. február 4. szombat
Ismertető


2015. április 19., vasárnap 15:48

A Devizaadósok Érdekvédelmi Szövetsége közleménye
    Budapest, 2015. április 19., vasárnap (OS) - A Devizaadósok Érdekvédelmi Szövetsége felszólítja a devizaadósokat, hogy az elszámolás vitatását ne csak a hitelt folyósított pénzintézetnél tegyék meg, hanem azoknál a követelés kezelő cégeknél is, ahol a tartozásukat nyilvántartják.  A faktor cégeknek a panasz kézhezvételétől számítva 5 munkanapjuk van az elszámolás megküldésére. Az elszámoltatási igény bejelentéséhez csatolni kell a bank által megküldött bizonylatokat is és az abban szereplő kevesebb tartozás alapján, forint alapon kell az elszámolást a faktor cégeknek elvégezniük.

    Az elszámolást a bankok a szerződés felmondásáig készítik el, de a követeléskezelők még továbbra is az eredeti és magasabb összegű nyilvántartás adataiból számolnak, ami magasabb végösszeget eredményezett, ezért abból levonni a banki elszámolás különbözetét nem lehet, mert az az adósok becsapását jelentené. A követeléskezelőnek az elszámolás elkészítéséhez az új adatból kell kiindulnia, így a végösszegnek is kevesebbnek kell lennie.   Szövetségünket értetlenül áll az adósokat nem megfelelően tájékoztató kormányzati propaganda előtt, ahol csak azért keletkezik valakinek több millióval nagyobb adóssága, mert nem kellően tájékozott. Továbbiak: https://www.facebook.com/devizaadosok

    Kiadó: Devizaadósok Érdekvédelmi Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.