OS Országos Sajtószolgálat
2023. február 4. szombat
Ismertető


2015. április 19., vasárnap 20:23

Az Arany Liliom Közhasznú Alapítvány közleménye
    Budapest, 2015. április 19., vasárnap (OS) - A HITELES MOZGALOM NYÍLT LEVÉLBEN FORDULT AZ ALKOTMÁNYBÍRÓSÁGHOZ

    A Fővárosi Törvényszék három normakontroll eljárást kezdeményezett 2015 márciusában az Alkotmánybíróságnál. Mindhárom ügy tartalmazza és tényként fogadja el az alábbi állításokat:

"A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete által a Kúria részére 2013. május 31-én adott tájékoztatás szerint, a 2001- 2008 közötti időszakban a pénzügyi intézmények sem láthatták előre a jövőbeni árfolyamváltozásnak sem a mértékét, sem az irányát. Ezen időszakban a Magyar Nemzeti Bank stabilitási jelentései sem utaltak jelentős árfolyamváltozásra."

A Magyar Bankszövetség 2006 januári tájékozatója és MTI közleménye bizonyítja, hogy a pénzügyi intézmények számíthattak a forint tartós és jelentős gyengülésére, mivel a forint jelentősen felülértékelt volt.

A Budapesti Értéktőzsde 2004-es elemzése tíz évre előre adott CHF árfolyam előrejelzést. Ebből is pontosan látható, mikor mennyire volt a forint túlértékelt.

A nyílt levelünk:

http://www.hitelesmozgalom.eoldal.hu/cikkek/birosag/nyilt-level-az-alkotmanybirosagnak---2015.04.19..html


A PSZÁF a Kúriának írt levelében már bizonyítottan valótlanságot állított, mikor azzal érvelt, hogy az árfolyamrés nem okoz költséget és nem kell az értékét feltüntetni a szerződésekben.

Mielőtt az Alkotmánybíróság dönt, ideje megismerkedni a tényekkel, ideje feledni a PSZÁF megtévesztéseit.

    Kiadó: Arany Liliom Közhasznú Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.