OS Országos Sajtószolgálat
2020. június 3. szerda
Ismertető


2015. április 24., péntek 10:59

A Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság közleménye
    Budapest, 2015. április 24., péntek (OS) - A Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság ENQA tagságát a nemzetközi szervezet elnöksége 2015. április 16-i ülésén megerősítette.

    A MAB 2002 óta teljes jogú tagja a felsőoktatási minőségbiztosítási ügynökségek európai szervezetének, az ENQA-nak. A tagoknak ötévente nemzetközi értékelés révén kell bizonyítaniuk, hogy megfelelnek az ENQA tagsági követelményeinek, egyben a felsőoktatási minőségbiztosítás európai sztenderdjeinek. A 2013-as értékelés nem teljes megfelelést állapított meg, így a MAB átkerült a "teljes jogú tag felülvizsgálat alatt" kategóriába.

A 2014/15-ben lezajlott felülvizsgálati részértékelés eredményeként készült nemzetközi szakértői jelentés a korábban kifogásolt két vonatkozásban javulást talált: a MAB finanszírozása tekintetében immár "teljes megfelelést", a függetlenség tekintetében "lényegi megfelelést" állapított meg. A szakértői jelentést az ENQA Board megtárgyalta, s a MAB teljes jogú tagságát a szervezetben megerősítette. Így a MAB ismét a "full member" kategóriába került.

    Kiadó: Magyar Felsőoktatási Akkreditációs  Bizottság

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.