OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2015. április 25., szombat 18:59

A Földművelésügyi Minisztérium közleménye (2. rész)
    Budapest, 2015. április 25., szombat (OS) - Számos látványos és szórakoztató program várta a kutyabarátokat a Földművelésügyi Minisztérium és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) a vakvezető kutyák világnapja (április 27.) alkalmából szervezett szombati rendezvényén, melynek fővédnöke Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár volt. A NÉBIH a rendezvényen bemutatta Szabad a Gazdi programjának most induló, Látótárs elnevezésű alprojektjét is, amelynek során egy vakvezető kutya képzését kíséri nyomon és segíti a hivatal. Az eseménynek a bajai Petőfi-sziget adott otthont.

    "Fontosnak tartottuk, hogy minél több olyan szervezet csatlakozzon a rendezvényhez, amelyek segítőkutyákkal foglalkoznak. A közösen megtervezett érzékenyítő programokkal, tanácsadásokkal és előadásokkal szerettük volna érhetőbbé tenni azokat a mindennapi kihívásokat, amelyekkel számos embertársunk nap mint nap szembesül. Bízunk benne, hogy a mai nappal hozzájárulhattunk ahhoz, hogy nyitottabbá, elfogadóbbá és megértőbbé váljunk egymás iránt" – tette hozzá az államtitkár.
A segítőkutyák életét komoly érdeklődés övezi, de sokak számára rejtély, hogy miként képesek szabadságot, önállóságot és biztonságot nyújtani a gazdájuknak. A vakvezető kutyák világnapja (április 27.) alkalmából szervezett Segítőkutyák Napja azzal a céllal jött létre, hogy minél többen megismerhessék a különböző feladatokat ellátó segítőkutyákat, és hogy bemutassa, mitől jelentenek ezek az állatok többet egy társnál a hétköznapokban.  
    Kiadó: Földművelésügyi Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.